admin - Zonneboilers (thermische zonnepanelen)

Zonneboilers (thermische zonnepanelen)

Hoe werkt het?

Een thermische zonnepaneleninstallatie zorgt ervoor dat de energie van het zonlicht gebruikt wordt om water op te warmen en dit warm water te bufferen.
De zonnecollectoren die hier in België gebruikt worden zijn zeer verschillend van deze die in het zuiden van europa worden gebruikt. Coating op het glas en extra isolatie van de panelen is essentieel voor een goede werking.
Daarom opteren wij van Eco Solutions Energie steeds voor de ideale combinatie op uw comfort afgestemd.
Hier kunnen we kiezen uit druksysteem of leegloopsysteem om tot een economisch interessante oplossing te komen die betaalbaar is en ecologisch.

Water gratis verwarmd

Water opwarmen is een zeer energieopslorpend proces. U merkt het bij wasmachines, vaatwassers dat eco-programma's veel langer duren wat doet vermoeden dat ze meer energie nodig hebben. Echter. Het minder opwarmen van het water zorgt voor danig lager verbruik dat het langer draaien van de pompen niet opweegt tegen de uitgespaarde kWh van het minder warme water.
Niet alleen het economisch plaatje is heerlijk maar zeker ook het ecologische...

Subsidies

Bekijk hier op welke subsidies u kan rekenen.

Nieuwbouw en verbouwingen

Vooral in een nieuwbouw of bij grondige verbouwingen kan een zonneboiler een prominente rol spelen in het beperken van uw energieverbruik. De zonneboiler wordt klassiek gebruikt om sanitair warm water op te warmen maar een zonneboiler kan veel meer dan dat...

Nieuws

 • Idepanelen

  Een volledig en uitgebreid aanbod, professioneel en gecertificeerd, prestatiegericht en up-to-date voor het realiseren van: dakbedekking, wandbeplating, panelen, vloerelementen en metalen structuren voor gordingen, liggers, spreiders, staanders en gipsplaten.

 • Inleiding

  Helaas kunnen we niet altijd rekenen op de zon om te voorzien in ons warm water (sanitair of voor verwarming van onze woning). Wél kunnen we de bestaande ketels (verbranding van mazout of gas om zo warm water te produceren) optimaliseren om zo een maximaal rendement te bekomen. Dit is nu precies wat een condensatieketel doet...

 • Windmolens
  Windmolens

  Onze afdeling Eco Wind Energie werkt mee achter de schermen om het mogelijk te maken voor particulieren en middelgrote bedrijven om te investeren in Windenergie.
  Samen met de universiteit van Gent doen we tests om goed voorbereid te zijn op een wettelijk kader dat heden nog ontbreekt en wat bepalend zal zijn voor de toekomst van kleine en middelgrote windmolens in België.
  Interesse is groot en we kunnen met zekerheid zeggen dat de installaties die we testen goed renderen.
  Na heel wat tests kunnen we met zekerheid zeggen welke turbines werken en welke niet.

 • R-Volt (inbouw zonnepanelen met dubbele werking)
  R-Volt (inbouw zonnepanelen met dubbele werking)

  De luchtgestuurde fotovoltaïsche kit R-VOLT van Systovi is een zonnepaneel dat in uw dak wordt ingebouwd. De warmte die zich opstapelt achter uw zonnepanelen wordt gebruikt om uw huis te verwarmen of uw sanitair warm water op temperatuur te brengen. Een revolutionair systeem die de nadelen van ingebouwde zonnepanelen in een voordeel weet om te zetten. Hoe werkt het?